lunes, 4 de noviembre de 2013

Ένας εργένης στο Μανχάταν

Τα πρωινά ασχολείται με τα χρηματιστηριακά. Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος που τον έφερε στο Μανχάταν. Μετά από περιπλάνηση σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού, ο Γεράσιμος Ευθυμιάτος αποφάσισε ότι του ταιριάζει και η νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης.

Ο Γεράσιμος Ευθυμιάτος είχε ένα πρόβλημα τις προάλλες. Έκλεισε τα τριάντα και οι καλεσμένοι ήρθαν για το πάρτι στο καινούργιο σπίτι του απ' όλο το Μανχάταν. Μια φορά γίνεσαι τριάντα, κάψτε το παιδιά. Πόσοι καλεσμένοι; Έρχονταν και έρχονταν και κανείς δεν έφευγε. Ώσπου, τις πρωινές ώρες ήρθαν και οι αστυνόμοι, αλλά ένας από αυτούς -τι τύχη!- ήταν Έλληνας και αντί το πλήθος να διαλυθεί, το πάρτι συνεχίστηκε ως το ξημέρωμα, σε πείσμα των εξαγριωμένων γειτόνων. Την άλλη μέρα, άκομψα σημειώματα νεοϋορκέζικης αγανάκτησης έφτασαν στην πόρτα του Γεράσιμου, με προστακτικές που δεν συνάδουν στο ύψος των περιστάσεων! Αλλά ο εργένης τριαντάρης γελάει. Μια φορά γίνεσαι τριάντα. 
Το σπίτι του είναι σχεδόν άδειο, εκτός από ένα μεγάλο κρεβάτι και μια πλούσια γκαρνταρόμπα. Ένα λοφτ πολλών τετραγωνικών στην καρδιά του Σόχο, όπου ο Γεράσιμος μόλις μετακόμισε και το οποίο έχει σκοπό να επιπλώσει όταν βρει χρόνο, δηλαδή ποτέ. Μόλις σκάσει μύτη ο ήλιος, ο εργένης του Σόχο είναι ήδη στο αυτοκίνητό του, με προορισμό το Upper West Side, όπου εδρεύει το γραφείο της χρηματιστηριακής εταιρίας που ίδρυσε πρόσφατα ο Γεράσιμος με ένα συνέταιρο. Δουλειά και τηλέφωνα όλη μέρα. Παρότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι στα καλύτερά της, ο Γεράσιμος έχει βρε τα κουμπιά και διατηρεί την αισιοδοξία του. Με έξυπνες κινήσεις και σωστές επενδύσεις, περισσότερο κερδίζει παρά χάνει τα στοιχήματα.


Όταν σουρουπώνει είναι η ώρα για γυμναστήριο ή κολύμπι και ξανά πίσω στο λοφτ με το αυτοκίνητο. Η κίνηση τον βολεύει. Ώσπου να κατέβει πάλι στο Σόχο, έχει μιλήσει με καμιά δεκαριά απ' τις φίλες του στο κινητό κι έχει καταστρώσει τα σχέδια της νύχτας. Διότι, εκτός από ένα γρήγορο ντους, ο Γεράσιμος στο σπίτι δεν μένει ούτε με γρίπη. Η ζωή του θυμίζει λίγο τη δεκαετία της "Δυναστείας", όπου οι γιάπηδες όργωναν κουστουμαρισμένοι το Μανχάταν με γεμάτο πορτοφόλι και χωρίς κινητό. Ο Γεράσιμος δεν φοράει ποτέ κουστούμι και δεν πάει ως τη γωνία χωρίς το κινητό του. Αλλά, κατά τα άλλα, του αρέσει πολύ ο πυρετός στο βωμό της ματαιοδοξίας. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario