miércoles, 27 de noviembre de 2013

Τα χρόνια της αθωότητας

Η βόρεια ομορφιά της Ελίζαμπεθ και της Βερόνικα υποδέχεται τα ρομαντικά κοσμήματα του καλοκαιριού.

Ελίζαμπεθ: Σκουλαρίκια από λευκόχρυσο, με τουρμαλίνες, αλυσίδες από λευκόχρυσο με παντατίφ από λευκόχρυσο, με μπριγιάν και τουρμαλίνες, όλα Serkos. Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο, με μπριγιάν, Diamond Club. Ριβιέρες από λευκόχρυσο και χρυσό, με μπριγιάν και ζαφείρια, Kessaris. Φόρεμα από πλισαρισμένο μεταξωτό σατέν, Lanvin, Luisa. 
 

Βερόνικα: Σκουλαρίκι στερεωμένο στα μαλλιά από ροζ χρυσό, με ζαφείρια, Kessaris. Στο λαιμό, από πάνω προς τα κάτω: Αλυσίδα από λευκόχρυσο, με παντατίφ φιόγκο, με μπριγιάν, και αλυσίδα από λευκόχρυσο, με διαμάντι, και τα δύο Kessaris. Αλυσίδα και παντατίφ από λευκόχρυσο, με μπριγιάν, Diamond Club. Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο, με μπριγιάν και τουρμαλίνες, Diamond Club. Αλυσίδα από λευκόχρυσο, με μπριγιάν, Πατσέας. Μπρασελέ από λευκόχρυσο, με μπριγιάν, Diamond Club. Μάξι φόρεμα από μεταξωτό σατέν, Alberta Ferretti, Eponymo Via Voukourestiou. Ξύλινο διακοσμητικό, Mavriki & Co. Ταπετσαρία, Willy.,

Σκουλαρίκι, καρφίτσες και δαχτυλίδι από λευκόχρυσο και χρυσό, με μπριγιάν και ζαφείρια, όλα Van Cleef & Arpels. Φόρεμα από μεταξωτό ταφτά και οργάντζα, Marc Jacobs, Luisa.

Σκουλαρίκια από λευκόχρυσο, με μπριγιάν και μαργαριτάρια, και αλυσίδα από λευκόχρυσο με μπριγιάν, όλα Jina Tsalikian. Aλυσίδα από λευκόχρυσο, με μπριγιάν και μαργαριτάρι,  Serkos. Ριβιέρες από λευκόχρυσο, με μπριγιάν, όλα Jina Tsalikian. Δαχτυλίδια από λευκόχρυσο, με μπριγιάν, Πατσέας. Φόρεμα από μεταξωτή μουσελίνα, με λεπτομέρειες από σατέν και κέντημα με πέτρες Swarovski, Prada, Carouzos. Καρέκλα, Mavriki & Co. 

martes, 19 de noviembre de 2013

Εκλεπτυσμένες γεύσεις καλοκαιριού...


Τροπικό κλίμα
Το θερμόμετρο του στυλ ανεβαίνει.

Πλατφόρμα, Emilio Pucci, Luisa. Τσόκαρο YSL Rive Gauche, Lakis Gavalas Kolonaki. Μεταξωτός φάκελος με κεντημένες λεπτομέρειες, Fendi, Carouzos.



Εδώδιμα εποχιακά
Μαγικές γαστριμαργικές επιθυμίες.

Επάνω αριστερά: Κολιέ από ροζ quartz και σκουλαρίκια από χρυσό, με ροζ quartz και τουρμαλίνη, και τα δύο Liana Vourakis. Πάνω δεξιά: Χρυσή αλυσίδα με αμέθυστους και ροζ quartz, Serkos. Σκουλαρίκια από χρυσό, με αμέθυστους  και τουρμαλίνες, H. Stern, Βήχος. Κάτω δεξιά: (Από κάτω προς τα πάνω) Δαχτυλίδι από χρυσό, με αμέθυστο και ζαφείρια, Liana Vourakis. Δαχτυλίδι από χρυσό με μπριγιάν και ροζ quartz, Πατσέας. Δαχτυλίδι από χρυσό, με μπριγιάν και αμέθυστους, Diamond Club. Κάτω αριστερά: Σκουλαρίκια από χρυσό, με κοράλλια και ροζ quartz, Liana Vourakis.



Πράσινη ακτή
Ταξίδι στην παλέτα της φύσης.

Πάνω αριστερά: Κολιέ από zaντ, Liana Vourakis. Πάνω δεξιά: Σκουλαρίκια από χρυσό, με μπριγιάν, citrine, peridot και quartz, Katramopoulos. Κολιέ με citrine και τουρμαλίνες, Kessaris. Κάτω αριστερά: Κρυστάλλινες καρφίτσες, Baccarat. Δαχτυλίδι από χρυσό με μπριγιάν και citrine, Katramopoulos. Κάτω δεξιά: Μπρασελέ από χρυσό, με citrine και peridot, και κολιέ από χρυσό, με ημιπολύτιμες πέτρες, και τα δύο Kessaris.






lunes, 11 de noviembre de 2013

Παράξενη έλξη

Από τις ανατροπές που τόσο λάτρευε σ' όλη του τη ζωή, μόνο μια δεν απέφυγε: Εκείνη που λέει ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Κι έτσι, μια χορεύτρια που μεσουρανούσε στις επιθεωρήσεις του '50 και του '60 έγινε ο έρωτας της ζωής του...

Ήταν η βραδιά της γνωριμίας τους. Απρίλιος 1954. Η εικοσιοκτάχρονη γυναίκα είχε τόσο εντυπωσιαστεί από την ερμηνεία του στο ρόλο του Στάνοπ, ώστε τα τυπικά συγχαρητήρια που του είχε δώσει μόλις πριν από λίγο στο καμαρίνι του δεν της φαίνονταν αρκετά. Ήθελε να του μιλήσει, να τον γνωρίσει. Αποφάσισε να τον περιμένει στο πεζοδρόμιο, μετά την παράσταση. Θα έκανε ότι τυχαία βρισκόταν ακόμα εκεί, όταν όλοι οι άλλοι θεατές είχαν προ πολλού σκορπιστεί. Μετά από λίγο, η καρδιά της σκίρτησε καθώς τον είδε να βγαίνει με το ωραίο παράστημά του, που τον έκανε να μοιάζει πολύ ψηλότερος απ' όσο ήταν πραγματικά. Εκείνος στάθηκε και κοίταξε τριγύρω ψάχνοντας για ταξί. Εκείνη βγήκε από το μισοσκόταδο κι έκανε πως πέφτει "τυχαία" πάνω του. 

"Κύριε Κατράκη, μπορώ να σας πάω στο σπίτι σας, αν θέλετε. Έχω εδώ απέναντι το αυτοκίνητό μου". 
Εκείνος χαμογέλασε και δέχτηκε ευχαρίστως να την ακολουθήσει."Μόνο, ξέρετε, θα προτιμούσα να πιούμε πριν έναν καφέ. Τι λέτε;". 
Άλλο που δεν ήθελε. 
"Βρεθήκαμε σ' ένα καφενεδάκι κάτω απ' την Ακρόπολη", διηγήθηκε αργότερα η Λίντα, "και μείναμε εκεί ως το πρωί συζητώντας. Και τι δεν είπαμε εκείνο το βράδυ!". 
Άρχισαν κουβεντιάζοντας για το χορό. Η Λίντα χόρευε επαγγελματικά από δεκατριών χρόνων κοριτσάκι, τα περισσότερα χρόνια με το σπουδαίο χορευτή Γιάννη Φλερύ, με τον οποίο αποτελούσαν πάντα το πιο διάσημο στην Ελλάδα χορευτικό ζευγάρι. Το χορευτικό ταλέντο του Μάνου, απ' την άλλη, έκλινε προς τους λεβέντικους κρητικούς χορούς και φανερωνόταν μόνο στη σκηνή, καθώς αρνιόταν πεισματικά να χορέψει σε κοινωνικές εκδηλώσεις, μπροστά σε κόσμο. Παρά την επιβλητική εμφάνισή του, ήταν ντροπαλός. Είχε γεννηθεί στο Καστέλι Κισσάμου και παρόλο που η οικογένειά του τον είχε φέρει στην Αθήνα από οκτώ χρόνων παιδί, είχε παραμείνει πάντα ένας συνεσταλμένος, αν και ατίθασος, Κρητικός. Ατίθασος και γυναικοκατακτητής. Η γυναικεία συντροφιά τον γοήτευε κι απ' ό,τι έλεγαν εκείνοι που τον γνώριζαν καλά, ο Κατράκης δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς γυναίκα πλάι του. Το χαρακτηριστικό αυτό τον είχε σπρώξει σε πάμπολλες σχέσεις και δύο γάμους, έναν με την ηθοποιό Άννα Λώρη, το 1934, όταν ήταν 25, κι έναν με την κόρη του εισαγγελέα Βρακοτσώλη, τη Νένα, με την οποία ήταν ακόμα παντρεμένος. Ήδη, ο γάμος αυτός δεν πήγαινε καθόλου καλά από τότε που η Νένα είχε χάσει στην εγκυμοσύνη τα δίδυμα και μαζί την ελπίδα να του κάνει παιδιά. Γιατί ο Μάνος λάτρευε τα παιδιά, όπως και τις γυναίκες, προπάντων όπως θα λάτρευε στο μέλλον αυτή την όμορφη ξανθιά γυναίκα που καθόταν τώρα πλάι του.

lunes, 4 de noviembre de 2013

Ένας εργένης στο Μανχάταν

Τα πρωινά ασχολείται με τα χρηματιστηριακά. Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος που τον έφερε στο Μανχάταν. Μετά από περιπλάνηση σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού, ο Γεράσιμος Ευθυμιάτος αποφάσισε ότι του ταιριάζει και η νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης.

Ο Γεράσιμος Ευθυμιάτος είχε ένα πρόβλημα τις προάλλες. Έκλεισε τα τριάντα και οι καλεσμένοι ήρθαν για το πάρτι στο καινούργιο σπίτι του απ' όλο το Μανχάταν. Μια φορά γίνεσαι τριάντα, κάψτε το παιδιά. Πόσοι καλεσμένοι; Έρχονταν και έρχονταν και κανείς δεν έφευγε. Ώσπου, τις πρωινές ώρες ήρθαν και οι αστυνόμοι, αλλά ένας από αυτούς -τι τύχη!- ήταν Έλληνας και αντί το πλήθος να διαλυθεί, το πάρτι συνεχίστηκε ως το ξημέρωμα, σε πείσμα των εξαγριωμένων γειτόνων. Την άλλη μέρα, άκομψα σημειώματα νεοϋορκέζικης αγανάκτησης έφτασαν στην πόρτα του Γεράσιμου, με προστακτικές που δεν συνάδουν στο ύψος των περιστάσεων! Αλλά ο εργένης τριαντάρης γελάει. Μια φορά γίνεσαι τριάντα. 
Το σπίτι του είναι σχεδόν άδειο, εκτός από ένα μεγάλο κρεβάτι και μια πλούσια γκαρνταρόμπα. Ένα λοφτ πολλών τετραγωνικών στην καρδιά του Σόχο, όπου ο Γεράσιμος μόλις μετακόμισε και το οποίο έχει σκοπό να επιπλώσει όταν βρει χρόνο, δηλαδή ποτέ. Μόλις σκάσει μύτη ο ήλιος, ο εργένης του Σόχο είναι ήδη στο αυτοκίνητό του, με προορισμό το Upper West Side, όπου εδρεύει το γραφείο της χρηματιστηριακής εταιρίας που ίδρυσε πρόσφατα ο Γεράσιμος με ένα συνέταιρο. Δουλειά και τηλέφωνα όλη μέρα. Παρότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι στα καλύτερά της, ο Γεράσιμος έχει βρε τα κουμπιά και διατηρεί την αισιοδοξία του. Με έξυπνες κινήσεις και σωστές επενδύσεις, περισσότερο κερδίζει παρά χάνει τα στοιχήματα.


Όταν σουρουπώνει είναι η ώρα για γυμναστήριο ή κολύμπι και ξανά πίσω στο λοφτ με το αυτοκίνητο. Η κίνηση τον βολεύει. Ώσπου να κατέβει πάλι στο Σόχο, έχει μιλήσει με καμιά δεκαριά απ' τις φίλες του στο κινητό κι έχει καταστρώσει τα σχέδια της νύχτας. Διότι, εκτός από ένα γρήγορο ντους, ο Γεράσιμος στο σπίτι δεν μένει ούτε με γρίπη. Η ζωή του θυμίζει λίγο τη δεκαετία της "Δυναστείας", όπου οι γιάπηδες όργωναν κουστουμαρισμένοι το Μανχάταν με γεμάτο πορτοφόλι και χωρίς κινητό. Ο Γεράσιμος δεν φοράει ποτέ κουστούμι και δεν πάει ως τη γωνία χωρίς το κινητό του. Αλλά, κατά τα άλλα, του αρέσει πολύ ο πυρετός στο βωμό της ματαιοδοξίας.